Monday, 12 December 2011

kerinduan...

time skng ni mmg semua tgh penasaran pasal keputusan...abis satu dunia gempar gempur pasal keputusan...akhirnye kuar gak sal keputusan itu...alm0st mereka perkatakan sal keputusan...yg dpt cemerlang TAHNIAH...yg kuag lak TAHNIAH juga...dh USAHA an,,jadi kena bersyukur dgan apa yg telah dpt...0wg slalu kata rezeki akn slalu dtang...jadi terima je seadanye...jgn mngeluh sna sni...jadi kne la kuatkan diri dan tambah yakin pd keyakinan diri...pasti bole pnye...mak ayh xputus2 doakan kejayaan anak2...anak2 kne la balas jasa mereka...mereka jga kita, pnye la sampai dewasa...ingat jasa mereka...jika keputusan itu yg rsa tidak membanggakan bagi diri,,itu adalah salah...cuba tunjuk pada mak dan ayah...mereka pasti bangga...sejenak dihati mereka lahir satu ukiran yg gumbira kerana anaknye berjaya dan lulus dlm keputusan...mne ada mak ayh yg xsuka tg0k keputusan anknye...ketap di bibir sambil mengeluarkan kata2 TAHNIAH...pasni wat ag terBEK!!! begitu manis kata2 mereka...skit pn tidak kecewa...bahkan mereka rsa itu satu kejayaan anak2 yg tlh dberikan pdnye...manis dan riang raut wajah mereka....hati berat teg0k wajah mereka...bila ingat mereka mendewasakn pasti penuh dgn rintangan dan dugaan,,ni kan pula perlu mnjaga anak2 yg lain,,begitu mulia dan kasih sayang mereka pada anak2...ckit pn xprnah lupa akn anak2 nye yg lain,,smuanye adlah sma akn dberikan...

aduh sgt2 sayangkan mak ayah,,xtau nak luahkan dan kata2 sayang pada mereka...pasti mereka suka bila dgar seorang anak bersuara dengan mengata "saya sayang mak ayah"...pasti luluh dan sebak hati mereka...waduh2...0k la nak g tid0...slamat yeah!!!

Thursday, 8 December 2011

terasa sibuk...

terasa sibuk la rini,,mcm2 nak kena wat...sebelum tu nak wish welc0me...lame gak ak xbercerita an...maklum la cuti sem an,,xd la lama sgt cuti ni...xlama ag dh kne stat LI...ak xsedia ag...cuti an besa la,,,keja ak cam besa...xnak gtau...segan...em rini ak kuar g jnjln at parade ngn kwn jiran lama ak...dy br pas abiz SPM...h0pe dy dpt result cemerlang...amin2...ak kuar jln2 ngn dy..best la an dpt kuar...kami pusing satu parade tu,,semua kedai masuk...ak kuar c0z nak tg0k barang2 apa yg nak beli...t senang nak beli tr0s j g kdai tu t...xssh..dlm sh0ping mall tu kami pusing jln2 jep,,xd la beli byak brang...ckit2 j..ak j beli,,kwn xd pn...plng best g sky mex sampai 4x...hahahaha....1st sampai2 g p0pular...hajat ak nak cari n0vel OMBAK RINDU...tapi xd lak,,mybe d kat jusc0...ad0i mls la nak g cne an,,jauh2...xpela kuatkan diri stay at parade...s0 g la jln2,,mas0k kdai sana sani...cam dh xtentu haluan dh...smbil jln k0mp0m xhenti b0rak2...lama xjmpe an,,mcm2 isu disembangkan...ak kuat berckap,,dy pn sma,,kami bertukar cta...hee....ckp pnye ckp,,d gak cta sal zaman dulu2,,lawak la,,time sk0l,men permainan,kuar ipoh nek bas,sal sk0l n mcm2 la..sgala la kta bercerita...s0 dh penat sembang st0p minum...penat becakap an...ak blnje dy...baik an???haaa....agk lama ak kat parade tu...then dlm k0l 3lbh kami gerak g meg0plex...ak g cne nak cari kmeja...maklum la nak LI dh t,,s0h nak la pkai bju baru..hehehe...t nak bawa mak g beli,,leh mak blnje itu baju kmeja...thanx m0m...luv u!!! dh smpai meg0 g la tg0k2 kmeja,,then terasa lap0 lak ttbe,,so g mkan lak...makan plng suka bg ak...huu...makan pnye makan nak blk...kali ni air kwn ak lak blnje...baiknye,,h0pe pasni blnje ag...hee...nak blk,,skali tg0k cuaca kat luar ujan...kne la berteduh dulu,,agk lama dlm 1jam gak la...jadi kami ter0skn b0rak2....dh reda ujan,,tapi still lebat ujan,,kami redah jela,,mls nak tnggu ag,,t blk lmbat lak,,umh ak dh la jauh...nak kne anta kwn dulu la...s0 ter0skn prjlanan...smpai umh kwn st0p ag,,ujan smkn lebat...tnggu la kat umh kwn sampai k0l 6 gerak blk...redah gak ujan an,,nak sampai umh...sampai2 mmg basah lenjun la an,,ak rsa dh mcm nak terkucil j,,tapi ak tahan...heee...lawak lak...smpai umh ter0s buag lah,,,huh!!! ap0 ar...wee..alhamdulillah sampai gak umh...then ak g mndy2 ngelakkn dr demam,,xnak demam nti ssh nak mkn,,xd selera..haa...bersih2kn dri...k0l 7 tg0k la cta TENTANG DHIA....best cta tu,,even xtg0k dr mula,,ak dh mula sukai itu cta,,haa...iklan ak tukar siaran cta NADA CINTA...cta end0n...ak minat cta end0n2 ni,,haaa..tp xpe d ulangan s0k,,leh tg0k ag...waktu mlm,,mak ak guna lappy,,s0 ak nak wat keja xleh la...ak nak bg mak ak gna lappy,,d hal katenye...s0 bg jela...anak s0leh!!! mak xnk tg0k cta Dhia c0z xsuka d watak jaat2...law leh cta mak nak smua baik2...ad0i2 mak...ssh nak dpt cta smua baik...mak wat cta sendri la,,heee...maafkn...huu...dlm cta tu berlangsung mak ak guna lappy ak ni...ak lak tg0k cta Dhia...smbil tg0k mak mula memanggil2 ak,,mak xreti guna lappy,,k0mputer tahu la...ad0i...s0 ak bantu gak la...cianye...hurm,,agk lama mak ak guna lappy ni,,smpai k0l 9 lbh gak la...dh abiz guna ak pkai lak...s0 ak 0n9...kejab j,,then ak mula edit2 pic...sje2 an,,b0san lak...superb rini ak cam busy lak...ttbe mak ak dtng blik,,s0h ak kmaskn dap0..mak xckp pn ak akan wat pn,,dh mmg tugas ak...ak rajin...xsuka tg0k dap0 berselerak...jadi ak pn g kemaskan...tu yg skng ni free,,,leh la edit2 bl0g ni...mcm2 ak wat keja td....serabut jdnye ni...aduh2...pape pn rini mmg best...thanx!!!
terima kasih kerana membaca...

Tuesday, 6 December 2011

Anda Tak Puas Hati Dengan Roomate Anda??




1. Setiap hari Jumaat, pack segala barang anda dan bagitau kat roommate anda nak balik kampung. Selepas sejam, balik ke bilik & terangkan bhw takde org kat rumah. Unpack segala brg anda & pegi tidor.

2. Setiap kali roommate anda balik, jerit sekuat hati” horee…kau dah balik”. Lepas tu menari dlm 5 minit. Lepas tu, tenung jam lama2 dan tanya dia “Sepatutnya kau dah blah dah skrg”

3. Buat2 terjaga pd tengah malam, jerit kuat2 ” Tolong, kat mana aku berada ni?” dan lari keliling bilik tu. Kalau bilik kecil, cukuplah sekadar melompat 2-3 kali. Kemudian, sambung tidor. Esoknya, kalo dia tanya, pura2 tak tahu apa yg dia cakap.

4. Ambil marker, buat bulatan kecil kat lengan anda. Besarkan bulatan tu setiap hari sambil berkata “Dah merebak… dah merebak!”

5. Beli pepokok bonsai. Bercakap & tidor dengan pokok tu setiap hari. Selepas seminggu, bertengkar dgn pokok tu dan cakap “Aku tak boleh hidup sebilik dengan kau lagi” sambil keluar & menghempaskan pintu bilik dgn kuat…Buang pokok tu tapi biarkan pasu kat situ.

6. Beli pisau banyak-banyak. Tajamkan setiap malam sambil merenung roommate anda sambil berkata “Tak lama lagi…tak lama lagi…”

7. Duduk didepan papan chess dua-tiga jam tanpa buat apa2 atau cakap apa2. Lepas tu bangun secara tiba2 sambil berkata, “Siot betul, kalah lagi”

8. Setiap kali roommate masok balik, tutup lampu dan tidor. lepas dia keluar, bangun dan menjerit dgn kuat “Horee…!”. bukak lampu semula.

9. Pakai topi kertas. Bila dia balik, cakap “Selamat Datang ke McDonald. Boleh saya ambil pesanan anda…” Lepas tu buat muka ****h, sambil berkata “Eh, kau rupanya…”

10. Kata kat roommate “Ada pesanan penting untuk kau”. Lepas tu buat2 pengsan. Lepas 2-3 jam, bangun dan cakap yagn anda dah lupa pesanan tu. Kemudian, cakap “Eh…aku dah ingat”. Lepas tu pengsan balik.

11. Bila roommate anda balik, berpura2 tengah telefon. Caci maki dan menjerit dengan kuat kat telefon tu. Lepas tu letak telefon dan cakap kat roommate bhw yg telefon tadi adalah mak dia. Cakap mak dia akan telefon balik.

12. Kalau roommate suka gosok gigi kat sinki, perhatikan sampai habis. Lepas dia habis, cakap dengan dia bhw anda kena ajar dia cara mengosok gigi dengan betul.

13. Edarkan risalah ke kawasan kedai/rumah kedai berdekatan rumah/kampus. Dalam risalah tu, nyatakan bahawa roommate anda hilang. Letak sekali gambar dia dlm risalah tu. Tawarkan hadiah kepada sesiapa yg menjumpai roommate anda.

14. Bila roommate anda tutup lampu pd sebelah malam, nyanyi lagu opera sekuat hati. Bila dia buka balik lampu, buat2 muka ****h dan confused.

15. Duduk & renung roommate dlm 2-3 jam. Kalau boleh, bawa member2 sekali sambil makan kacang & popcorn. Buat macam tengah tengok wayang.

16. Masa roommate tiada, ambil deodoran dan sapukan pada seluruh dinding bilik. Bila dia balik, puji bahawa bilik berbau wangi. Lakukan selalu sampai deodoran tu habis.

17. Kalau roommate ada binatang peliharaan, spt kucing, offer utk beri makan kpd binatang tsbt. Cepat2 keluarkan botol gam atau minyak rambut sebelum dia beri persetujuan kpd kau.

18. Pegang & gosok-gosok rambut roommate anda sambil berkata “Rambut kau hitam, lurus dan berkilat la…Macam teknik rebonding…”. Sekali-sekala buat masa dia tengah tidur.

19. Mase roommate tido, bungkus dia macam kafan mayat (siap ikat), pastu panggil member dlm 10 bace yasin ramai2.
bile rumet jage pakat2 buat x nmpk ape2.

20. Sebelum roommate balik dari kelas, bungkus diri sendiri macam kafan (siap ikat jugak) pastu baring senyap-senyap atas katil dia. Mesti dia terkujat sampai pengsan bila masuk bilik tengok2 ada mayat.

Friday, 18 November 2011

kuar makan bersama...

rini kami ramai2 dak2 DIB3 kuar g mkn bersama...appy nye...suka3!!! kuar mkn wit geng2 perempuan,,nj0y nye...dpt gak kita bersama before stat exam...makan kt medan, kedai 3line...hehehe...s0 kami berjalan kaki pergi mkn,,sblm tu kami lepak2 kat library..perh dh mcm library ni kta yg pnye...hahaha...abiz dgn gelak tawa kita...c0z time tu kita layan movie maharaja lawak raya...aduh2...skng ni time ak bertugas kat library...ad0i,,kena bertugas...0k la nak jalankan tugas...jmpe nti...t ptg nak g pasar mlm,,mybe wat kali yg terakhir dgn MEREKA...k la daa...

Thursday, 17 November 2011

semalam keluar dengan mereka...

salam perantau...
semalam kami kuar g jln2 untuk reles tension akibat terlalu khusyuk stdy...mau pecah kpale wat nota,,nti nak stdy blk,,nak hafal n faham..mmg stress jdnye la...pape pn kami sempat kuar bersama dengan MEREKA...
1st,kami kuar dengan teman baru iaitu 'RM'..hope yg mereka msty tau spa ni?? huhu...kami g summit,,bapak awal gila kami sampai..semua kedai xbuka ag..kami terasa teruja kerana kami berjaya sampai awal summit,,padahal xsuka..coz perut skit2 mcm2 bunyi kuar dsbbkn kelaparan..jadi kami terus menuju tempat b0wling...kami g men b0wling!!!! huhu,,dsbbkn tmpt b0wling dh d perlawan sekolah agama,,jadi terpaksa la kami tunggu k0l 12 br leh men,,jadi terpkir utk prgi mkn dahulu...let g0 t0 eat guy!!! makan untuk hidup der...hahaha...jadi kami mkn kat kedai mamak Al-Amin xsilap ak namenye kedai itu der pun...s0 mkn la disitu sehingga perut kekenyangan...alhamdulillah...dh puas mkn,,kami nek ats tempat b0wling,,still menunggu perlawanan abis...lambat t0l depa abiz men,,nasib la kami sabar menunggu...sabar itu kan separuh daripada iman..dh nmpak dak sk0l abiz men,,kami cpat2 g byar nak men...0k let g0 to play bebeh!!! permainan pn bermula sehingga dlm 1jam,,itu br 1game..xpuas men tmbah ag 1game,,jadi kekurangan peserta tuk main,,daripada mula2 d 6,,game 2 jadi 4..2 0wg tewas n kecundang..hee..maap kwn2..hee...s0 men la sepuas2nye...letih n penat gak la..abis men blk la...kami iaitu 'mereka' get idea to go jusco!!! nak makan la,,lap0r...but s0meone want to go back..dadaa yup...weee..kami (mereka) bebas tok bergelak tawa,,bersuka ria la ape ag..huhu...then nek rapid bergegas gerak g jj...sampai jj d0h...bapak best gila...s0 g la gerak mkn at KFC!!! lama xmkn an,,teringin...makan pnye makan sampai tnggal tulang ayam,,kami gerak g s0lat dulu,,untuk dptkan keberkatan t0k huru hara dalam jusc0...dlm 10mnit kami selesai s0lat..khusyuk x kwn2 s0lat tu??? just kidding...hee...s0 kami stat jln2 dlm jj..alamak nak bercerita kami terjumpa kwn dak kls,,s0 berteg0 la an,,kang xteg0 kuag sopan lak,,padahal kenal 1 kls pula...sempat say 'hai-hai bye-bye' kt kwn tuh...st0p st0ry!!!
n0w but mereka...huh!!! kami msuk dlm jusco...bajet nak cari sesuatu,,tapi yg dpt hanye suasana hantu iaitu kecoh...perh kami melawak dlm jj...sempat bercandit ramai2...dh mcm tempat tu kami yg punye..yg paling best kami nyanyi ikut lagu dlm jj,,sempat wat klip video yg terbaru dr kami..hehehe...best2..lawak2 la mereka ni...suka2...huhuhu...hampir 1jam kami wat klip flik video...sgt2 memenatkan an kwn2???...hee...lagu apa yup yg best kita nyanyi2??huhu
kami gerak blk dr jj jln kaki,,bek t0k kesihatan...dlm perjalanan plng best kami berlari2 anak nak blk,,xd la gurau2 jep..hahaha...nak blk sempat g minum2 dulu,,terlalu penat bersuara...huh!!! eh terlupa,,kami st0p kat perhentian depan KPJ...kat situ dpt gak wat klik video yg mengisahkan anti-JERAWAT...gunalah produk itu..hahaha...
dah la itu jep nak citakan sal semalam kuar,,sgt2 best kat MEREKA...thanx kwn2...
Luqman Hakim Samsuri
Safiah Ahmad Sukri
Syamimi Ibrahim
Nurul Nabilah Rusli
Qhairun Najah Razali

Sunday, 13 November 2011

abg seni0r...

sem ni aku bersyukur sgt2 c0z dpt berkenalan ngn abg senior,,nak cita sal dy byak la,,nti takut xabis lak cita nak bercerita..haha..dy baik sgt2 ngn ak...sporting plus skepala ngn ak...sem ni mmg bermakna la ak d0k asrama...sekurang2 nye xd la ak cam l0nely,,d gak kwn nak borak2,,suka duka,,yg best gelak tawa sampai xterkata,,gelak terbahak2...kami law b0rak2 mmg xingat dunia dh...leh tid0 lewat jdnye..hee...law mlm stat sembang sampai ke pagi la mknenye...hehehe
syafiq fauzi

ni lah 1st pic dy ak dpt take...ssh nak dptkn pic ni tau...adoi...time ni rajin c0z nak g stdy..hehehe...dy slalu take care sal ak...untung an...thanx yup slalu ambil berat sal ak...sem ni ak byk luagkn masa ngn dy jep..yela sem dpan dh xdpt nak jumpe,,ak g LI..dy lak last sem..hurm...sedih2!!! ak slalu lepak2 at blik dy,,b0rak2,,tg0k m0vie n mcm2 la...plng best dpt mkn dlm blik secara snyap..hee...kami law bab2 mkn mmg kuat...bagi kami "makan untuk hidup" pape pn mmg best dpt lepak ngn dy...byak pic tlh kami bercandit bersama...example d la..
ni slh satu j tau...

xnk tunjuk pic yg len2 pn,,segan2..hahaha...ni pic yg plng smart+kacak+nice = so on...nak wish kat dy gud luck in final !!! wat yg terbaik exam ni,,biar kasi result gempak ag...stay kn AKJ tu...amin2...


alamak ary ni bfday dia...selamat hari lahir yup abg syafiq...thanx sgt2 jdi kwn baik ak...suka3!!!...adiah xd,,maap ek..nak ker?? huhu,,nti2 ek..wee..h0pe kita pnye ikatan persahabatan ag lebih erat erk...amin2...jgn lupakan saya nti...saya akn slalu ingat kamu sampai bila2...
teg0k jela ek kek ni,,nak mkan nti2..hee

dh tua,hee:)
um0 20an pula,
jadi nak wish,

SELAMAT HARI LAHIR!!!!


Thursday, 10 November 2011

mereka...

mimie,ak, nuun and along...
akak and man...

suka kwn ngn k0wg an...
best lepak bersama...
kalian best,,
slalu menghiburkan hati ni...
suka bila kita dpt bersama...
xhenti2 kita gelak tawa...
mau penat dibuat nyer...
kita slalu luag masa n buag masa
bersama...
heee...
sukanyer...
THANX
nak wish kat ampa semua...
gud luck in final !!!!

Sunday, 6 November 2011

pilu+sayu...

raya jer rasa sedih..npe??? hurm,,rini mcm2 rasa perasaan...1st pg2 bngn la,,mndy2 g s0lat raya...then bajet nak tg0k lembu korban,,tapi xdpt lak tertido..aiyok...xpela,,ak tido jela...tunggu gak la 0wg mai raya at umh,,xsangka lak kwn2 ak mai dulu...terharunye...ak serba salah lak...itu biarkan ak j yg tau...pape pn thanx owg yg mai raya at umah td...thanx sgt2!!! then pastu kwn akak lak mai,,meriah t0l cita dr kwn akak tu,,byak ckp,,penat kami gelak2...haa...mlm lak tiba...kezen mai umah 2fmly...akak n adk mak...sblm tu sempat kami kuar g beli domino a.k.a pizza...6 jenis pizza kami mkn,,kenyang ssgt2..thanx akak c0z dy yg blnje...hee...s0k dy dh nak blk,,sunyi la ak...hurm xpe2 t lak ak nak blk...xpela ak rasa it better ak stdy at poly..kat umah t takut ssh lak nak stdy,,suasana jd len...bkn pe ak takut kat umh ak slalu kena ceramah lak,,hee...pape pn thanx pada fmlyku yg slalu bg diriku ceria n slalu tacink...haa

Saturday, 5 November 2011

hari raya Aidiladha...


 ^_^




──────▄▌█▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▌
───▄▄██▌█ .................. PON - PON - PON ..................
▄▄▄▌▐██▌█ ........Lembu dan kambing Dah Sampai ......
███████▌█▄▄▄___________________________▄▄▄▄▄▌
▀❍▀▀▀▀▀▀▀❍❍▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀❍❍▀▀~~~~


dari saya chamilz hanafi...

Friday, 4 November 2011

hari iNi...

ak bagun awal, bole la awl gak bagun,,haa...bagun2 ayah s0h g mkn..ayah soh h0t kn nasi g0reng..alamak br nak g masak2..hee,,just kidding..tapi ayah dh soh panaskan dh kira alhamdulillah...rezeki pgi2..time ak mkn ayh kuar pulak nak g pasar katenye,,ak nak ikut tapi my dad soh dok umah j,,jaga umah...pe ag ak tnggl sowg2..xtakut pn..best jep...sambil ak mkn ak tg0k tv cita papadom..agk2 busan,,ak pn ambk lappy then 0n9 dpn tv,,kreatif an ak ni...bergeligar otak...tiba waktu solat jumaat dh sampai,,jadi ak kena pergi solat lorh,,mne leh tngglkan solat sje2,,len la ak d keistimewaan mcm wanita..huu...melawak2!!! 
ptg ak sambung blk nak 0n9,,skali xdpt lak,,cuaca cam xbg nak 0n9,,maklum la skng kn musim hujan dh smkn mnjadi2..takut2 letrik kena sambar oleh petir...ak pasrah kn dri tok tidak 0n9,,sempat gak ak berjln2 di halaman umah,,skali terlihat sebuah pokok rambutan yg merah2 buahnye..pe ag ak pn miminta kbenaran dari ayah tok ambk n mkn,,dpt gak mkn rambutan ngn ayah n adik..jadi ak mulakan langkah menuju kejayaan iaitu stdy!!! stdy!!! stdy!!! tg0k ni time stdy la,,ak xleh stret sgt stdy,,takut jd stress lak,,time ni ak rest jap,,ni br pas mkn td wit dad...masakan simple iaitu ikan masak gulai lomak n telor masin...aduh2...patutnye ni time stdy,,meyempat gak ak nak update blog ni,,hahaha,,tu pn nak bg follower ak bca,,hee..klu depa baca thanx yup..huhu,,,em xpela nak cntnue stdy lak,,t mlm ak nak g ambk my sister blk..best nye,,xsabo kot,,coz dgar2 dy d bwak something tok ak..suka3..k la yup..taa..
selamat petang...

Thursday, 3 November 2011

lama x edit blog...

hai kwn2...lama x edit blog ni..excited plus teruja rasenye bila dpt nak edit2 ni..huhu...mcm2 cita nak gtau n story mory..1st nak cita sal ak dpt blk cuti raya...cuti agak lama tapi nti kena dtng blk poly...malasnye...rasa nak mai time final jer..tapi adakah aty ni dh sedia t0k final??? masih tertanye2...ak risau lak ngn exam nti...ak kuag bersedia mcm kwn2 ak yg lain...depa smua clever2 cam ak gak..hee...puji memuji diri sendiri lak..tegok dh tulis yg merapu2...tu lah dpt edit blog mcm2 nak cerita an???alangkah bagus nye jika ak dpt edit blog ni tiap2 ary..leh ak jadikan mcm diari...insyaAllah nti ak akan jadi pngiat tok edit blog..eh berbalik pada lama xedit blog..ak kebayakkan idup di asrama jadi nak edit blog agk sukar la,,law dok umah tiap2 ary ak leh adit k,,nak merapu itu ini pn leh..hurm penat smpai umah..tapi dlm prjlanan blk sempat ak dpt beli makanan iaitu nasi goreng burung puyuh,,ak teringin lak nak mkn,,bersama ngn teh ais kegemaran ku..kat poly ak xminum pn,,rasa dh mcm teh paip,,bkn teh ais..apo larh,,xsedap lansung nak minum,,jadi ak minat minum NESLO lak...mcm2 yg terjadi kehidupan ak di asrama...besa la an,,idup penuh dgn cabaran,,tapi cabaran idup ak sgt2 la mencabar,,kdng2 tercabar,,yg plng ter0k bila dicabar..sabar jela aty ni...huhu...em ak blk cuti raya dlm 1week jep!! dpt gak nak relex2 kn fkran ni...alhamdulillah...s0 leh la ak buag masa wit my fmly iaitu m0m n dad...luv u s0 much...tenang bila dpt melihat wajah mu bonda n ayahanda...em xpela itu jela nak gtau...nti ak cerita kn ag kisah2 kehidupan ak di poly...penuh dgan liku2 mslh yg dihadapi slalu..hee...sbb nye ak ni mmg suka cari mslh,,tu yg terbawa2 jadi ak pn lo0k dak mslh j...haa..k la nak wish

 Selamat Hari Raya...

Wednesday, 28 September 2011

kuar bErsAma...

ary ni sgt2 best n nj0y dpt kuar wit kwn2...smlm dpt kuar tg0k m0vie BINI-BINIKU GANGSTER...ary ni lak dpt men BOWLING...alamak cam besa SAYA la win!!! hee,,maaf kwn2..hahahaha...
lama dh xedit bl0g ni...cam rindu lak,, mnggu lepas kami dpt bersama tg0k m0vie gak,, RAYA X JADI... penat sya d0k gelak2 bagai nak rak,, xramai yg tg0k time tuh,, huhu... pe ag sya gelak smpai pecah per0t,,yg kwn2 gelak kat sya c0z sya gelak kuat sgt2 lam panggung tuh..hahahaha...
kwn2 thanx sgt2 kita dpt kuar bersama...nti d mse ag KITA kuar lagi k...
suka!!!

luqman hakim samsuri
safiah ahmad sukri
syamimi ibrahim
nabilah rusli
qhairun najah razali

Tuesday, 28 June 2011

nak balik penang dah !!!

tadi ak puas pergi jalan2 ngn kawan jiran ak time kecik2 dulu,,kami sgt2 rapat dulu,, tapi skang dah d0k jauh2 tapi still kami rapat cam dulu,, best kuar ngan dy tadi,, nj0y sgt2 k0t,,, thanx min...rindu nak kuar ngn kaw ag... mula2 rancang nak pergi semua tempat jusc0, ipoh parade and greentown mall ( GM )...tapi last2 pergi dua tempat jep,, best 0w..huhu,, first pegi ipoh parade,, ak yang gedix2 byak nak beli barang2,,yg mimin temankan ak jep,,hehehe... pergi parade ada la barang2 ak beli,, pergi popular!!! bkn beli buku2 upsr,pmr n spm k,, tapi beli barang2 tok nak g kelas nanti,, ak blaja ag not student skol but mahasiswa,,cewah blagak suda,,hahaha... so ak beli la apa yang patot,, dah abis beli at popular, ak ngn mimin nek atas tempat ada jual barang2 baju,suar n mcm2 la,,ak nak belt!! last2 dpt gak beli,,law x nak beli spek mata,, ary tu ngok murah harga,,tapi kali ni nek mendadak pulak,,ter0s xjadi beli,,heee... buag niat jauh2,, ritu gatai cuba2,,xnk beli,,kali nie ngok teros lari,,xjadi nak beli,,hee...xpela ak cakap kat mimin nanti kita mai ag,,msty harga turun balik,,haa,,moga2 yelah,,ak nak gak beli,,wee :)... pergi parade xlama mana pun,,hnye sekadar makan angin cam tu je,,cari barang2 then blk,, kami teruskan perjalanan pegi GM!!! huh,, ak ke sana sebab nak betolkan mp5 ak nie,, bukan apa kat part nak take pic mp5 cam de yg halang lak,,mybe sampah,,s0 ak g tempat kedai yg ak beli,,soh dia baikikan,,so dy kata kena tunggu dy nak betolkan,,ak lupa nak tye bpa lama,,teros dy kata nanti ambk,,ak teros cabut g tempat len,hehehe...skali mimin tye,,eh kena byar x nanti repair tuh,,hahahaha,,, mana ak nak tau,,ag pn d warranty!!! hope xd pape,,just be ignore...so kami teruskn pergi tempat bowling,,perh xramai k0t,, pe ag kami pun men la,,nak ilangkan stress...ak ni yg nak ilangkan stress,,mimin xd k0t,,dy mula2 cam xnk men,,skali dy j0in gak,,suka2!!! kami pun men 1 game,,skali xpuas pulak,,so men ag 1 game,, jadi 2 game kita men,,huhu...best2!!! tapi jgn lupa nak men kat GM kena pakai stoking daa,,,hehehehe,,ak d bawak,,mimin lak xbawak,,jadi kena beli pakai uet dia,,huu...
dah puas men kami g tempat yg repair ak pye mp5...dh siap.. perh clear nak take pic pasni,,huhu...nasib xd kena bayar,,,ak nak blk,,tetiba owg cina tu kuar barang pulak soh ak beli,,earfon kot,, kebetulan ak pye earfon rosak,,mmg nak beli,,tapi rugi lak,,skali dy cm offer,,last2 ak termakan pujuk rayu cina tuh,,menggong tol ak nie,,nyesal lak tetiba,,ak xnak beli tau,,kecian pye pasal last2 ak kuarkan uet,,huh pandai cina pye taktik jual barang2 ni,,,pasni ak kena jaga2..hehehe....pe ag pas ak dh beli ak merungut kat mimin,,cian dy dgar ak merepek,,tapi dy seowg yg pyabar,,bagus2,,,bole pulak dy join skali ngn ak wat lawak,,terBEK la mimin,,huhu...dah abiz g GM,,ak gerak g Megoplex pulak,,so lengkap tiga tempat kami pegi,,mula2 cadang ak nak beli mangga jep,, kunci almari,,huh penat kami mencari,,last2 jumpa gak,,ak bajet nak harga bawah rm5,, skali smua ats2 5 henget lak,,adoi melayang gak uet ak ni,,sab0 jelah,,hehehe...pye la kami gelak2 td sebab nak beli mangga,,hahaha,,nak yg kecik sgt2,,yg besar gila2 lak,,hahahahaha...last2 beli yg sedang2 jep!!! thanx mimin,,dy nak support ak rm5 beli mangga tu,,adoi mimin xpyah la,,bek nye kamu,, kamu skol ag,,len la cm ak,,still d pinjaman,,tapi xpe td ak dh blnje kaw an men bowling,,jadi apap kata kamu blnje ak makan2.., dah abiz beli mangga,,kami pegi turun bawah nak makan2,,mimin blnje,,dia kata ni adiah tok bufday ak,,wah terharunye,,,thanx mimin...suka2!!! t blnje ag k....em then dh abis smua,, ak anta kaw blk umah,,alamak sedih nye ak mimin,,bla ag kta dpt kuar cmni ag,,,nak kuar ag ngan kamu,,nti2 ek cuti ak coming,, kta kuar jenjln ag,,best kuar ngn kamu,,ak pnye idea and cta byk an,,ak xhenti2 bercerita kat kamu..hahaha...pape pn terima kasih pada kamu sudi temankan ak kuar tadi...nanti d free time ak ajak kamu ag k...sok ak nak blk dh...:( salam rindu ak pada kaw...

abdul muhaimin baharuddin

Monday, 27 June 2011

21 JuN ...

ASSALAMUALAIKUM...

salam dari saya..hee...begang gila ritu ak wat story pasal 21 Jun ni la,,panjang gila gaban la...penat k0itt ak mngolah ayt2,,ayt manis,,sedih,,appy and macam2 la ak dah wat,,skali ak nak p0st!!! xkuar k0t,,,tragis gila ak rasa...dah la ak cita kan cita tuh dari tahun 20o8 until 2011... panjang siot...ni ak xlarat dah nak buat blk,,kompom2 ak dh lupa nak wat blk,,law buad pun mybe bapa peratus j leh sama story,,yg len2 msty ak men bedal,,hahaha...

xpela ak nak story pasal 2011 jep...tahun kelahiranKU...bertarikh 21 Jun...

sebelum program bermula....
masa 21 Jun nie ak sambut bufday di penang,, time ni ak terlibat ngan program motivasi dak2 spm tuk jadi facilitator...huh first time ak jadi fc... slalu jadi peserta tapi kali tidak,,ak jadi urusetia...best!!! aktiviti dan program sgt2 la padat,, standard program la an,, law xpadat bkn program namanye,,huu...
program stat 20 - 22 Jun...
tapi ak 19 Jun dah mai penang,,kawan ak kata ada meeting tuk ajk program ni,, pe ag ak semangat balik awal2 pagi ahad tuh,,perh sabo jelah...mana pernah ak balik penang seawal pagi,,slalu gerak petang,, malam baru sampai,, maklum la dok luar sem lepas,,njoy la ckit,,hahaha

pada sebelum 21 Jun dan selepas...
keadaan ak disana sgt2 ak suka,,time program dijalankan adalah hari lahirKU...sebelum ak tunggu waktu tepat 12 tengah malam,, ak dapat 1st mecej dari kakak kesayangngan ku..2nd dari ?????? .. huhu... pe ag pukul 12 telah tiba... ak mulakan rentak menggunakan khidmat free call... ak call la owg yg tertentu jep!!! wee :) ak dapat terima banyak mcj2 birthday dari kawan2... thanx u all ingat ak... em mlm tu ak nak tid0 awal,, penat an jd fc seharian,, tapi disebabkan hari lahirKU,, xkan la ak kena tid0 awal,, rugi la free call tu,, hahaha... ak call la DIA sampai pukul 2 ke 3 cam tu,, dah abiz ak tido...

keesokan harinya....pagi...
ak bangun2 macam seperti hari biasa...ak teroskn langkah untuk jd fc...huh kebetulan time 21 Jun aktiviti sgt2 best,,sebab ada 'inf0 hunt' yg dijalankan di library,,men dlm library,,slalu stdy j,,kali ni leh men2 di dlm,,hehehe...jadi dak2 peserta teroskan aktiviti mereka di dlm library,, ak ditugaskan untuk jaga check point 7 di bilik internet!!! ikutkan hati nak j ak 0n9,,hahaha... tapi xleh ak kena jaga dak2 peserti ni nanti mai kat check point ak tu...sungguh mudah soalan di check point ak tuh,, ada group yg belum ak bagi soalan depa dah bagi jawapan,,hebad2!!! tapi time group ak mai iaitu group 14,, ak ape ag,,tlng mereka dptkn jwapan skali,,hahaha...
aktiviti berjalan lam likungan 2 jam lbh.. lama k0t sebab byk check point kena depa abiskan... blablablablablablablablabblablablablablablablablabblablablablablablablablabblablablablablablablablabblablablablablablablablabblablablablablablablablabblablablablablablablablabblablablablablablablablabblablablablablablablablabblablablablablablablablabblablablablablablablablabblablablablablablablablabblablablablablablablabla
sampai gak aktiviti kemuncak...iaitu penyampaian hadiah...ak pnye nerves nak tau group ak dapat no bapa.. skali diumumkan depa dapat n0 11 !!! tahniah la,, lari dari top ten..huhu...ak tidak putus asa..petang ni ada sukaneka...ak mau tebus kekalahan itu...

aktiviti petang...
petang dah tiba...sukan acara kali ni sgt2 best,, ada 3 saringan... perh group ak dapat 2 kali menang 2 acara,,tapi acara ke3 tewas ckit...ak relakan diri.... blablablablablablablablabblablablablablablablablabblablablablablablablablabblablablablablablablablabblablablablablablablablabblablablablablablablablabblablablablablablablablabblablablablablablablablabblablablab
sampai waktu diumumkan pemenang..alhamdulillah group ak win dapat n0 1...nak ng0k bukti..jap2 pic ak bersama peserta...
JOHAN SUKANEKA

heee,,nampak an ada bukti..huhu..dapat hamper,,tadi pagi dapat gak hamper,,tapi kali ni lain,,mereka ini bukan ahli group ak,,depa dh rombak balik,,dari 15 group jadikan 10 jep... so ak handlekan group 10 nie,,cian lak depa xada fc yg nak tolong,,ak apa ag ambik kesempatan...hahahaha...xsia2 ak bantu depa,,last2 group ni menjuarai...bangga ak...hadiah tuk bufday ak skali ni,,, hahahaha 

malam pulak....
ada LDK 1...masa ni ak sgt2 xtau nak buat apa,,maklum la ak first time jadi fc,,pngalaman mana ada,, masa ni la ak nak mencari pengalaman pun... slalu ak jadi peserta dengar fc bercakap,,tapi kali ni ak pulak yg cakap,, entah apa ak nak cakap xtau la,,hahaha...relex2,, ak jadi fc ngn dak kls ak gak,,dia pn xd pengalaman,,hurm pe ag kami cuba2 jadi fc nie..alhamdulillah semua latihan dalam kumpulan berjalan dengar lancar,,,bosan + fun = setel... pape pn mmg baik ahli2 kumpulan ak...hehe...

minum malam...
aduh lupa nak bagi tau,,ak ni ajk makanan,, tapi bagi ak semua tugasan dan kerja ak wat,,hahaha... bukan gila kuasa,, tapi cam xd 0wg nak buat,,jadi ak merelakan diri ni...huhu... minum malam tiba,, ak berdiri di kaunter makanan tengok dak2 peserta ambik makanan mereka...huh sgt2 megantuk tunggu,,pnye la ramai dak2 ni,,ak jaga di bahagian laki2,,law tempat perempuan sah2 ak ramai peminat nanti,,hehehe...semua minum mlm selesai...ak baru terfikir nak panggil semula ahli2 kumpulan ak,,ak ada rancangan nak bagi kat depa,,hee...nak tau apa,,ak nak suruh depa nyanyikan lagu " happy birthday " untuk ak,, yela hari jadi ak dah nak abiz an,,hope dpt penutup yg best dalam diri ni,, skali ak gtau kat ketua kumpulan panggil semua ahli2 kita,, perh depa mai habaq hang,,, semangat k0t depa nie,,mmg sporting abis la,,tapi xd la semua yg mai,,janji ada gak,, laki2 cukup,,perempuan lam 5 owg,, huh pe ag ak soh depa nyanyikan lagu tuk ak,,mula2 ingat depa xmau,,skali depa kata,,xpa,,perh suka hati ak ni,, depa kata nak nyanyi kuat or plahan2,,plahan2 dh la,,segan lak ak nanti law owg len tau,,hehehe...padahal mmg dh ramai tau time tu bufday boy ak,,haa..so depa nyanyi,,
happy birthday to you,
happy birthday to you,
happy birthday to abg Syamil,
happy birthday to you,,
huhuhu..thanx la kowg semua yup,,haa,,terharu ak time tu,,,hak3... depa pn wish mcm2 la kat ak,,hee...ak balik ke bilik dengan senang hati,,best dapat sambut bufday cmni,,walaupun ak buzy jd fc,,tapi ak ada masa sambut ngn mereka semua..huhu... :)

ALAMAK!!!! 
ak nak cita pulak pasal hadiah apa yang ak dapat tuk bufday KU kali nie,,hehehehe
first hadiah ak dapat dari kakak aku...ak dah dapat hadiah ni sebelum tarikh 21 Jun tu tiba,,xpela janji ak dapat gak hadiah dari dia...huhuu..mmg ak minat sgt2 hadiah ni,,saja2 la ckp nak itu hadiah,,skali dia belikan betul2...ak dh usha lama k0t barang tu,,
sweater radioactive

perh!!! mahal gila ini hadiah,,hak3..ak xkira ak nak gak dia belikan,,s0 ak dapat gak,,alhamdulillah...thanx akak..syg kau gila2...

kedua ak dapat hadiah,, huhu
bebola crsytal

hadiah ni ak dapat dari someone,,ak syg dia sgt2...dia pn syg ak gak,,huu... hadiah ni pun dah lama ak dapat,,sama hari ngn hadiah diatas yg ak dapat...tapi adiah ni special ckit,,ia berbalut,,mana ak nak tau an apa yg ada didlm,,,dia kata nanti buka jgn gelak,, padahal bagi ak,,time ak buka,,ak tersenyum jer,, makne ak suka,,slalu ak ngok owg len j dapat,,tapi kali ni ak yg dapat,,huhu..sgt2 teruja,,,dapat yg besar lak,,yg best bende ni leh berputar bila kita pusingkn butang dibawahnye...aduh yg menghiburkan hati ada pulak lagu2 yg didendangkan....hahahaha...yg sgt2 wat ak berangan2 apabila ak goncang2 kan bebola ni,,huh turun la salji2,, dh macam ak kat dlm bebola tu pulak,,hee...msty sejuk dapat dok dlm bebola...hahaha...mmg ak suka hadiah ni,,pape pn thanx sesgt2 pada someone yg bagi pada SAYA... :)

tidak lupa juga pada kawan2 dan semua yg telah wish hari lahirKU... 

Sejuta Ribuan Terima Kasih

WASALAM...

Tuesday, 14 June 2011

timE pErgi kEnduri ...

syamil hanafi

dah lama aQ tidak pergi kenduri kawin nie, dulu rajin jep, yela ikut mak ayah kan, tapi sekarang dah besar rasa malas nak pergi pun ada...xtau napa?? tapi kali ni pergi best sgt2 coz my cousin wedding!!! jadi ramai la sedare2 yg mai pergi makan2!!! majlis tu diadakan di Silveritage ats medan gopeng... tau x ?? owg ipoh j tau... hehehe... dh sampai kat sana apa lagi dpt la jmpe2 sedare mara,,yg best aQ dpt jmpe Basir,,aQ rapat ngn dy,,ni la dy...


kami ni dak korean ckit,,sebelah kiri Ji Ho, sebelah kanan Ju Pyo,, hahaha...Basir ni best lepak ngn dy,, law bab kut0k mgut0k,, kata mgata kami suka gil0 larh,, hahaha... xd la men2 jep,, kami suka melawak...fun lepak ngn dy,,ngn dy jep aQ rapat,,ngn sedare len2 aQ rapat gak,,semua aQ teg0...
eh pic ni kat umah pengantin perempuan,,mlm sblm majlis kawin...time ni kami ramai2 sedare mare bantu membantu sesama manusia,, pelik kan ayt nie,, ahahaha...kami wat keja mas0kn bunga tel0r,,best2...
mula2 aQ xwat pn,,just see,, last2 ng0k cam best lak,, last2 TERj0in pulak,,sampai abis k0t wat,, hahaha...
yg best dh abis wat keja kami mkn ramai2 disana,,kebetulan dpt gak jmpa pasangan pengantin...


ni pic aQ ngn akak tercinta bersama Basir cousin,,yg lagi s0wg tuh sesat!!! pakai spek mata,, huh!!! xknal aQ,, rupanye itu kwn Basir,,, Reza namanye... nama xleh bla,, nk nama cam artis,, tp dy bkn artis k,, hee,, maaf Reza... huhu,, nk bagi tau ckit,, Basir dan Reza kwn sek0lah,, aQ xtau la depa rapat sgt2 ke x,,jnji depa kwn...depa blaja kat UTP... pandai gila an depa nie,, belum kuar result dh dpt tawaran g cna,,hebad2!!! tahniah k0wg,, blajar rjn2,, bkn sng nk dpt g sana...eh dh lari tajok nie,, aduh,, :p

kita teruskn story k!!!

smile :-)

inilah gambar2 sedareku,,kacak2 dan cantik kn...thanx puji!!! nasib pic aQ ada,,bkn apa penat aQ berlari g cni,,smata2 nk dptkn my face at this picture,,hahaha...time nie kami semua xmkn lagi rasanye,,tengah tunggu pasangan pengantin mai...sempat gak kami candit seketika,,huhu


nilah pasangan pengantin yg kami semua dlm dewan tunggu2,,huh kemana ntah mereka pergi,,lambat t0l!!! hahahaha.... maaf ni my parents... sweet kn mereka,, love mereka sampai mati xkn hidup balik...so ni bukan pic cousin wedding,,ni pic dy,, aduyai


nilah mereka...semoga berkekalan sampai bila2,,amin...setelah pasangan ni datang,,kami semua dlm dewan bapak appy gila,,bukan sbb apa,,dpt makan laa,, hahaha,,xd ah,, gurau2 jep,, yela dpt gak melihat dua pengantin mempelai yg bagaikan pinang dibelah dua,, tol ka ni ?? alamak lupa lak peribahasa tuh,,lantax laa,,heee ~ ~ ~


semoga mereka berdua berkekalan sampai ke akhir hayat,, biarlah kasih cinta dan sayang mereka yg abadi ini dpt dicurahkan sehingga mereka dikurniakan anak-anak yg melengkapkan lagi rumah tangga serta dpt membahagiakan dan menyerikan kehidupan... AMIN...

Tuesday, 31 May 2011

di sEbaLik PuLau...

itulah kami gembira YEAH !!!

saat-saat yang terindah besama kawan2,
masa ni kami pergi ke balik pulau,
iaitu QUEENSBAY...
sgt2 menarik dicini,
tempat shopping mall,
kami x lama kat dalam mall pn,
dh x tau nak beli apa ??
just lepak-lepak ditepi mall jep,
c0z ada pantai,
nyaman, sejuk dan air yg tenang,
kami mulakan aktiviti,
iaitu candit ramai-ramai,
take the pic,
m0re picture we can capture!!
penuh gaya dan aksi,
kami menghiburkan diri,
agk2 lama dicini,
cuaca waktu tu mcm x mengizinkan lagi,
tapi Alhamdulillah,
cuaca kembali ceria,
kami bersuka ria,
penuh dengan gelak tawa,
sambil berkata-kata,
kami menjamu selera,
dengan adanye penjual,
yg jual pelbagai makanan ketika itu,
di sana,
kami teruskan perbualan,
sambil capai makanan apa yg ada,
terasa enak skali,
asyik pn ada,
yg paling best,
kami pernah dendangkan beberapa buah lagu,
di tepi pulau itu,
mak ai shiok nye !!!
happy pnya happy,
sudah sampai petang kami dicni,
terasa mau pulang,
tidak diingini,
mau rasa lepak sampai pagi,
nasib waktu tu cuti,
tapi esok kami kena masuk kls lagi,
lastly kami berat hati,
terpaksa tinggalkan tempat ini...
xpela nanti ada rezeki,
kita mai kembali,
YEAH !!!



Monday, 30 May 2011

awaL nyE bAnguN...

pukul 6lbh sudah dijagakan,,s0lat subuh..lepas abis solat sempat la berehat seketika,,

alamak dikej0tkan kembali pada pukul 7,, aQ kena t0long my dad la,, yela dy pn dh xlarat an,, s0 wajar la se0rang bapa meminta anknye wat keja,, aQ menerima bantuan dengan aty yg terbuka,, even terasa ngant0k pg2 ni,, aQ kuatkan diri t0k menolong dy,, huu

keja aQ pg nie adalah pasir dari luar umah perlu dibawa mas0k ke halaman dlm umah,,nmpk keja cm easy,, skali wat terasa bebanan tuh..peralatan yg disediakan cangkul, penyoduk, kereta sorong dan yg penting sarung tangan..


perjalanan keja yg dilakukan berjalan seperti biasa,, agk byk kali aQ and adk berulang kali bawa pasir tuh,, plng penat kena usung kereta sorong tu,, bapak la,, dh la lam tu penuh ngn pasir,, then kena sorong bawak mas0k dlm umah,, kekuatkan amat diperlukan dcni...


agk sejam wat tangan terasa sakit2,, bengkak2 mula terasa,, hnya aty saja yg dpt menahan kesakitan itu,, aQ mengagahkan kembali wat keja,, sambil wat d gak curi tulang nk restkn diri nie,, haha...pnat kn..aQ s0h adk aQ wat sementara aQ restkn diri ni,,wee~~


kali ni mula pakai sarung tangan xnak bagi tangan ni terasa sakit,, tp bg aQ tiada beza,, sama jep,, sakit2 terasa gak,, nk genggam tangan ni ad0yai sakit bangat deh,, xpela demi nak siapkn keja ni gak an,,huu...aQ teroskan usaha wat keja ni ngn seikhlas hati jiwa dan raga...


agak-agak lam k0l 8lbh,, ayh bawa m0t0 skuter nk kuar,, aQ dan adk mula pelik ?? adk aQ tye ayh, "ayh nk g man0?? " perh kami cm bengang2 jep dalam hati,, hee,,


ayh berkata, " kamu nk makan apa ? nk teh ais an,, " alamak aQ dh mula sangka buruk pd my dad td,, padahal niat hati dy terlalu baik pada kita yang tengah buat keja yg disuruh 0leh dy...dy nak kuar semata-mata nak belikan kami makanan,, aduh pemurah nya dy... kami mula minta maaf pada diri sendiri,,maaf2!!!


aQ mulakan perbicaraan, " ayh bukan tadi mak dah masak nasi g0reng ka ? " ayh membalas, " yela,, ayh lupa,, nti air nak min0m apa ? ", aQ and adk senyap jep...


ayh berkata kembali, " xpela ayh wat air,, justea limau ! " perh sedap k0t,, kami pn tengah penat time tuh,, perlukan sedekup air nk bg tekak ni berair,, kami apa ag,, b0le2!!! alhamdulillah...


beberapa mnit kemudian....
ayh membawa air + nasi goreng + telor dada yang digoreng nye,, fulamak makanan t0k kami terhidang dengan penuh nikmat...pe ag kami bertiga menjamu selera daa,,mkn sampai lahab,,, abis2kn,,huhu..dh abiz makan aQ and adk rest dipondok,, perh terasa tenang dpt rest pas mkn,, pkir cm nk tid0 jep,,tp keja xabiz ag kena wat,,k2 g rest!!!


pas rehat kami mulakan keja kembali sampai ayh berpuas hati,, dan akhrnye ayh kata sudah berhenti wat,,kami degil xnk gak berhenti,,buat selagi mahu..hahaha,,dengar lagi ayh kata es0k smbng wat,,hahahahahahaha,,kali ni mmg best bila dengar cm tuh,,pe ag cepat2 kami berhenti wat keja,,hee...dpt rest lama lam umh,,difikiran aQ nk 0n9 deh pg2 ni,,nk gak merasa 0n9 pg2,,hahaha


Alhamdulillah dpt gak aQ 0n9 nie,,tu yang edit bl0g ni t0k ary ini,,hahaha...k la,,2je keja aQ pg2 nie,,pasni aktiviti aQ lbh pada restkn diri j and maybe kemas2 kn umh ni ckit2,,aQ sgt2 rajin membantu diumh,,huu,,
em selamat semua yup,, dadaa ...

Thursday, 26 May 2011

Apa niE ???


                                     To : Lil !

Monkey !!!


                                                                           From : Sis !


Hye sibling !


Thanks 4 da all moment we had together along sem 2.
Thanks 4 being my ' little '.
Sis would' not forget da all moments that we had together.
Laugh together until our face turn blue.
Like an insane people right?
If they only knew what we talking about.
Take care, yup !!!


Remember ujang, Remember pesta buku !

rindunya pada kalian semua...

- 4 KE 8 -

semalam lepaskan rindu pada kalian,
just leh teng0k cd kita tu,
kalian mesti ada jugak an,
betapa terharunya teng0k rakaman tu,
aduh!!! terasa inginkan zaman persek0lahan ag,
nak dapat bersama kalian kembali,
dalam movie tu mencerita semua gelak tawa kita an,
gembira,suka,duka,menangis n mcm2 ag dpt kta rasa bersama..

indah nya pada hari itu,
kita semua macam keluarga yang utuh,
tetapi hari,masa,and tempat telah memisahkan kita,
walaupun jarak kita berjauhan,
tapi kalian tetap dalam hati nie,
rindu pada kalian...

mula-mula ng0k cita dalam cd nie,
kita dh mula tacink!!!
perh betapa pentingnya kalian,
kita dapat belajar apa itu erti PERSAHABATAN
kalian buat kita semua jadi serba berguna,
kita saling bantu membantu an,
suka bila dapat belajar ngan kalian...

dalam kelas kita selalu tukar-tukar pendapat,
paling best sampai berlumba dalam belajar,
walaupun kadang2 bertengkar,
tapi itu yang wat kami rapat kembali,
tatkala ceria sudah suasana dalam kelas,
dengan ada nya kita semua,
alamak,sukanya bila semua dapat bersatu kembali,

kalian pasti rindu jugak kan ???
em kalian sekarang semua dah berjaya,
ALHAMDULILLAH
masing2 sambung belajar,
yela kejar impian dan cita-cita sendiri,
g0od job and luck t0 u all...
hope kita semua dapat berjumpa and bersama kembali...
INSYALLAH


RINDU KOME!!!

i'm LonEly... no!!!



sebenarnya kita nie bkn la bersendirian cuma kita ada 0wg yg lbh mnyanyangi kita,,sebagai c0nt0h kita pnyai ibu bapa,adk beradk,fmly!! kwn2,and ramai ag yg ada disekeliling kita,,cuma rsa n xrasa jep..kita perlu brsyukur kerana kita dpt id0p di dunia yg penuh serba lengkap. terima kasih Tuhan..dengan ada kemudahn2 yg diberikan kita pelu gunakan dgn sebaik mungkin.

betapa syg nya mereka pd kita,,tp npa kita slalu terasa keseorangan??? npa?? maybe diri nie hnya t0k kita jep..pdhal kita xtau 0wg len2 slalu berikan smngt n kata2 pd kita..dri kita juga unt0k mereka.

bangkit2,,tp kita slalu terasa sdh bla mslh menimpa dri ini,,tatkala kita xtau bende2 nie b0le brlaku pd dri,,kita hanya mampu berd0a agar smua jd cm biasa,,kita tau mybe ini cubaan bg kita,,mslh mmg slalu hadir dgn cara xmenentu,,kita kena tempuh!!! smua mslh pasti ada jln penyelesaian...

edit picture...

betapa best dpt edit2 ni,,aQ br blaja pakai picasa,,biar la,,plahan2 an blaja lama2 t pandai juga..amin2!!! terasa sungguh appy la edit pic,,nk tau pic apa aQ edit,,hahaha nk ng0k ek?? kkkkkk..............

...kecikgangstarz...

smart an pic ni,,hahaha...even edit pic cndri tp puas aty la,,suka2,,bkn 3S' k,, (syamil sy0k sendri) bkn2!!!

huu,,dh xtau nk wat apa f0r t0day,,jd nilah aktivitinye,,agk lama aQ xedit2 nie,,s0 nk edit bl0g,,bek aQ edit pic ni gak skali,,hee~~~

nmpk simple an,,tp jujur mmg smart!!! huu,,puji dri sndri lak,,haa,,yela spa ag yg nk puji dri ni kn klu bkn dri sndri nie,,

pape pn thanx yup,,g0od j0b f0r me can edit this picture... ^__^